Samstag, 21. Mai 2011

Knuckles go 'pretty'?!?



The Broken Plate's Shop, Etsy'nin bize sunduğu bir başka güzellik. Kısaca anlatacak olursak, çini porselenleri ve kırık tabak çanak parçalarını geri dönüştürerek ortaya yüzlerce değişik takı çıkarmış bir firma. Bu kadar yaratıcı bir fikirle yola çıkılarak hazırlanan takılar zaten benim gözümde 1-0 önde diye düşünürek takıları incelerken altta yatan düşünce bir yana dursun, ortaya çıkan ürünlerin de herbiri birbirinden güzel ve eğlenceliymiş demeniz kaçınılmaz. En çılgın, en yaratıcı ve en kullanışlısı da bence 'In case of emergency break china' isimli yüzük (aslında muşta*). 



4 parmağınızı birden geçirmeniz gereken yüzük çiçek desenli çini porselenden yapılma olması bir kenara aynı zamanda da bir çeşit meşru müdafaa aracı. ('Çiçek desenli' muştaya da az insan ömr-ü hayatında şahit olur. Verilmek istenen mesaj: Vurduğunuz yerde gül biter).Tehlike anında karşıdakinin yüzünün tam ortasına geçirildiğinde yaratacağı etkiyi biz değil karşıdaki düşünsün artık. 
Canlı renklerdeki plastiklerin (ki bu oymalı plastik parçalar da 1950'lerden kalma parçalarmış) çerçevelediği zarif desenli küçük porselen broşlarının güzelliğine de değinmeden olmaz. Hem zarif hem de capcanlılar!

*muşta: (mu'şta) Farsça muşte
 ne demek?:
Karşısındakine vurmak için özel olarak açılmış deliklerine parmakların geçirilmesi ile kullanılan demir parçası.








Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen