Mittwoch, 15. Dezember 2010

The Vintage Issue

Claire Inc adlı site adeta bir 'vintage cenneti'!  Vintage kıyafetlerin en büyük sıkıntısı olan 'beden' sorununu tamamen bana unutturmuş durumda. Beden sorunundan kastım niyedir bilmem ama genelde benim butiklerde 3 metre uzaktan gözüme kestirip heyecanla koşup yakaladığım kıyafetler şansıma hep 'çok büyük' beden olmuştur. Tabii iyi bir terziye götürüp bedenime uygun hale getirdiğim zaman hayalimdeki görüntüyü yakalayabilirim evet, doğru; ama ben vintage kıyafetlere hiçbir değişiklik yaptırılmadan, olduğu gibi giyilmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Çünkü zaten vintage kıyafetin anlamı da bu değil mi? Geçmişten günümüze hatıra kalmış, yıllanmış, o dönemin insanlarının dolabından bizim dolabımıza taşınan parçaları giyip kendimize nostalji yaşatmak değil mi vintage tutkunluğunun sebebi? Bu yüzden böyle parçaları kestirip biçtirmenin onların değerini kaybettirdiğini düşünüyorum.


NY, Manhattan'daki 'What goes around comes around' adlı vintage ürünler satan mağazadan bir kare

Asıl konuya gelecek olursak, Claire Inc'e girin ve kıyafetlere bakıp büyülenin, kendinizi kaybedin ve son olarak sipariş vermeden önce sağ alt köşede ufacık puntoyla yazılmış fiyata dikkat edin, elinize ulaştı mı ileride kızlarınıza devretmek üzere gözünüzün nuru gibi saklayın, onlar da kendi çocuklarına saklasın, ve yıllar sonra 100 yılı aşkın parçalara sahip oldukları için bunları koleksiyonculara satıp zengin olsunlar. Ve mutlu son.

Benim siteden seçtiklerim: (ki aralarından seçmesi gerçekten çok zor)


80'li ve 90'lı yıllara ait Escada'nın yüksek belli, rüya gibi bir pastel mavi renkteki pantolonu. %100 yün olması ise kış için vazgeçilmez olma sebebi.

80'li yıllardan bir Chanel ceket. Chanel'le özdeşleşmiş kapitone desen, kahve, süet ve deri bir araya gelince nasıl olmuş??


90'lı yıllara ait Chanel'in göz alıcı renkteki 'arzu nesnesi' olmaya aday ceketi


Moschino-80'li 90'lı yıllara ait bu cekete sahip olmayı istemeyecek biri var mı? Muh-te-şem!


Jean Paul Gaultier-Voila! Kollara dikkat!

Moschino-Sırtı açık bu smokin elbiseye bakmak bile insana enerji veriyor.


Bu leopar desenli çanta ise 70'li yıllar ile 90'lı yıllar arasında en özel ve en pahalı çantalarını tasarımını yapan Susan Bennis Warren Edwards'a ait. Önündeki altın renkli aslan kafası ise, çantayı çok daha farklı kılmış.

Ve son olarak da Givenchy'nin 80'li yıllardan kalma büyük zarf şeklindeki broşu. 
<3

Benim siteden seçtiklerim bu şekilde. Daha fazlası için mutlaka siteye göz atmalısınız!
Şimdilik ciao!
<3

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen