Montag, 6. Dezember 2010

%100 Natural Sunglasses


Kemik, plastik ve metalden sonra güneş gözlüklerinin şimdi de ahşaptan yapılması nasıl fikir?
Amerika'da yaşayan bir grup genç adam işte bu fikrin sahipleri. Markalarının adı Capital.  Her bir gözlüğü ahşaba 'elleriyle' şekil vererek tasarlıyorlar. Her gözlük çerçevesi için kullandıkları ahşap farklı olduğundan da her biri 'eşsiz'. Kullandıkları gözlük camları ise dünyada daha sağlamının bulunmadığını savundukları Carl Zeiss Sola lensleri. Vintage tasarımlardan ilham alarak ortaya modern ve orijinal gözlükler çıkarmaktan zevk aldıklarını dile getiriyorlar. Ve bence gerçekten de ortaya çıkardıkları iş takdir edilesi. (Ahşaptan gözlük fikri belki rastlamışsınızdır başkaları tarafından da kullanıldı ama hiçbiri Capital'ınkiler kadar cool ve 'zarif' gözükmüyor.)




Markalarını tanıtan kısa videoda her bir gözlük için saatlerce uğraş verildiğini, yüzlerce kere yeniden gözden geçirildiğini anlatıyorlar. (Anlatan bu grubun bir üyesi 'John' ve videoları çok hoş, çok samimi.)
Herkesin gözünde aynı gözlükleri görmekten benim gibi siz de sıkıldıysanız ve her ne kadar bastırılması güç bir Wayfarer hayranlığınız olsa da bu gözlükler herkese yenilik katacak cinsten! Üstelik böyle küçük çaplı ticaret yapan şirketlerin kesinlikle desteklenmesi kanısındayım.


Gözlüklerin fiyatı ise $95! Böyle uygun bir fiyata böyle emek harcanan 'benzersiz' bir güneş gözlüğü benim için kafamdaki diğer alternatiflerin üstünü çiziyor. İşte bu yüzden bir an önce de sipariş etmeyi düşünüyorum. Elime ulaşınca da görüntüleri hemen sizlerle paylaşacağım!


Herkese güneşli pazartesiler! =)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen