Donnerstag, 6. Januar 2011

Till death do us apart


Kim demiş gelinlik illa da kabarık, upuzuun, herkesin kafasındaki gelinlik imgesine uyan türden olmak zorunda diye? Şimdi nerden esti bu evlilik, gelinlik meselesi derseniz; internette gezinirken 'welovepictures' adındaki bloğa denk gelmiştim birkaç ay önce. Bloğun kurucuları Tavis ve Maike adında Cape Town'da yaşayan bir çift. İnsanların en mutlu günlerindeki fotoğraflarını çekip, o günlerini ölümsüzleştiriyorlar. Ve sadece gelinle damadı değil konukları ve kutlamanın yapıldığı mekanı da fotoğraflıyorlar. Yalnız çektikleri fotoğraflar öyle sıkıcı türden, katalog çekimi gibi değil. (Bkz. aşağıda) Detayları çok iyi yakaladıkları ve ortaya süper eğlenceli fotoğraflar çıkardıkları bir gerçek. (Böyle bir fotoğrafçıya Manhattan'daki Columbus Circle'da da rastlamıştım, çiftin elele Central Park etrafında dolaşıp caddelerde karşıdan karşıya geçerken enstantane fotoğraflarını çekiyordu. Çift biraz utandıklarından olsa gerek sürekli kıkırdaşıyorlardı; ama ortaya çıkan resimler eminim bakmaya doyulmayacak türdendi.)



Columbus Circle'daki çift ve fotoğrafçıları

 Benim asıl bahsetmek istediğim konu ise  bu çiftin son yaptıkları düğün çekimlerinden birisinde gelinin üstündeki gelinlik beni kendisine hayran bıraktı. Tamamen ekru rengi dantelden (), mini ve dar bir vintage elbiseyi gelinlik olarak seçmiş kendisi. Kapalı mekanda yaptıkları kutlamada ayağında elbiseyle hemen hemen aynı renkteki Louboutin'leri, eğlenceli fotoğraf çekimi için dışarı çıktıklarında ise (işte buna alkış) kahverengi deriden vintage loaferları!




 Dünyanın en rahat gelinliği içinde en eğlenceli düğünlerinden birini  yaptıkları fotoğraflarda o kadar belli ki. Ki bayanın bir de saçlarında papatyalardan yapılma bir tacı var ki, 1900'lerden fırlamış, kuş yuvası gibi görünen alışıldık gelin saçlarından binlerce kat daha zarif ve masum göstermiş kendisini! 

Harika gözükmüyorlar mı?

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen